torsdag 18 oktober 2012

Ännu mera ägg!...

Förra veckan så blev det storbak av, jag hade nämligen en hel äggkarta på 24 ägg som datumet var på väg å löpa ut på. Jag blev alldeles får snål för att bara släng bort om dom… och frysen är helt tom på fikabröd, så vad passar inte då bättre än att göra lite sockerkakor!? Sagt å gjort! 8 sockerkakor av olika slag och några plåtar Choklad & Marshmallowsmuffins och Dumlemuffins!


Sen på kvällen så kom små syrrorna Emma & Frida och hennes pojkvän över på lite tärningsspel och provsamkning av allt fikabröd! Vi skar upp en bit av varje och dela den mellan oss så vi fick en varsin provtugga var av allt, vilket räckte gott o väl för tillslut så stod det oss upp i halsen av allt det söta. Men ett godkännande fick jag iaf! Supermysigt var det! Tack kära ni!
Bjuder på receptet för:

Choklad & Marshmallowsmuffins! 12st.

225 g vetemjöl
55 g kakao
1 msk bakpulver
½ krm salt
115 g vit choklad (i bitar)
50 g vita minimarshmallows delade på mitten
2 ägg
2½ dl mjölk
6 msk rapsolja eller 85 g smör, smält och avsvalnat.

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret, chokladbitarna och marshmallows.
Vispa ihop äggen lätt i en skål och tillsätt sen mjölken och oljan. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte förlänge.
Fördela smeten i en smord muffinspanna eller i pappersformar. Grädda muffinsen i ca 20 minuter tills de har höjt sig ordentligt och fått en fin färg och känns fasta.

Ät å njut!
Kram/L.


4 kommentarer: